de Buyer Mineral B Element 5614.28, 28 cm
Nejlevnější nabídky (4)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
- Ocelovou pánev je možné rozpálit na mnohem vyšší teplotu než pánev teflonovou či keramickou. Tento model je dobrou náhradou za wok, pokud vaříte na elektrice či indukci.
- Je těžší – pohazovat s ní jako s wokem je náročnější, ale dá se to. Pokud ji po umytí (jen teplou vodou, žádný saponát!) a usušení nenamažete olejem, do druhého dne vám zrezne. S tím je třeba u ocelových pánví počítat.
- hmotnost, mechanická odolnost, masivní provedení
- tepelná vodivost
- hmotnost
- nemožnost mýt v myčce (vlastnost oceli bez povrchové úpravy)
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Provedení umožnuje, aby pánev vydržela několik let, aniž by se poškrábal její nepřilnavý povrch. Čím bude starší, tím méně se bude jídlo připékat.
Pokud se něco připeče, při dalším vaření něčeho "omáčkovitějšího" se pánev zase sama vyčistí.
Na manipulaci je těžká, ale není to nic nezvladatelného.
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Ve srovnání s levnějšími variantami ocelových pánví (mám jich pár z Makra), které také svou službu odvedou, je De Buyer prostě kvalitativně výš. Nepřilnavá vrstva (kterou si musí každý vytvořit sám - nejprve "vypálením" pánve a poté pravidelným používáním) je u De Buyer mnohem odolnější než u levných značek.
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Kvalitní výrobek s vyšší cenou, předpokládám využití na dlouhou dobu.
Parametry produktu
Popis produktu
Mineral B Element je série ocelových pánví francouzské firmy de Buyer. Společnost de Buyer je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny. Řada pánví Mineral B Element je pro domácí použití ještě vylepšena o povrchovou úpravu na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné.
Pánve z řady Mineral B Element lze používat v troubě pouze na krátké dopékání, a to maximálně na 10 minut do teploty 180°C. V případě delšího pobytu pánve v troubě by mohlo dojít k poškození lakované rukojeti. Pokud preferujete pánev, kterou lze používat i v troubě na neomezeně dlouhou dobu, zvolte raději pánev ze série Mineral B Element PRO nebo pánev French Collection B Element.
Pánve Mineral B Element ve stručnosti:
- Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
- Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
- Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
- Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
- Ekologické a recyklovatelné.
- Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
- Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
- Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
- Vynikající tepelná vodivost.
- Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
Maillardova reakce:
Když se pánev rozpálí na více než 140°C, tak se připravované pokrmy následkem zkaramelizování přírodních šťáv velmi rychle zatáhnou na povrchu. Vytvoří se krusta zabraňující vysušení pokrmu uvnitř. Výsledkem je na povrchu opečený a křupavý pokrm s jemným a vláčným středem. Perfektní na opékání masa, přípravu křupavých palačinek nebo chutných omelet.
Jak správně používat pánve Mineral B Element:
- Před prvním použitím: pánev vypláchněte vařící vodou a dobře osušte. Nalijte do pánve olej do výšky cca 1 mm a zahřívejte asi 5 minut. Olej vylijte a pánev vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Čím častěji budete pánev používat, tím lepší budou výsledky při vaření. Čím černější bude vnitřní povrch, tím lepší nepřilnavé vlastnosti bude mít. Pánev nemyjte v myčce na nádobí, ztratí tím své nepřilnavé vlastnosti a bude korodovat.
- Postup při vaření: pánev s trochou oleje zahřejte. Až bude dostatečně rozpálená, opečte pokrm zprudka z obou stran. Ztlumte teplotu a dopékejte dle potřeby.
- Péče po použití: Odstraňte zbytky jídel a opláchněte pánev vařící vodou. Následně ihned otřete utěrkou, aby si pánev zachovala své vlastnosti a předešli jste vzniku rzi.
- Čištění a údržba: použijte hrubou mořskou sůl (bez vody), kterou vložíte do pánve a 1:30 min zahřívejte na vysoký stupeň. Následně vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Hrubá mořská sůl odstraní připečené zbytky a nežádoucí pachy. Následně potřete olejem a uskladněte na suchém místě.
POZOR! Nikdy nenechávejte pánev odmočit. Když se pokrm připálí, vydrhněte pánev hrubou houbičkou. Nemyjte v myčce na nádobí!
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
- hmotnost, mechanická odolnost, masivní provedení
- tepelná vodivost
- hmotnost
- nemožnost mýt v myčce (vlastnost oceli bez povrchové úpravy)
- Ocelovou pánev je možné rozpálit na mnohem vyšší teplotu než pánev teflonovou či keramickou. Tento model je dobrou náhradou za wok, pokud vaříte na elektrice či indukci.
- Je těžší – pohazovat s ní jako s wokem je náročnější, ale dá se to. Pokud ji po umytí (jen teplou vodou, žádný saponát!) a usušení nenamažete olejem, do druhého dne vám zrezne. S tím je třeba u ocelových pánví počítat.
- Poctivé zpracování, pánev je masivní a fortelná. První steak byl dokonalý.
- Zatím nic, uvidím časem.
- kvalita
- nic
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Kvalitní výrobek s vyšší cenou, předpokládám využití na dlouhou dobu.
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Ve srovnání s levnějšími variantami ocelových pánví (mám jich pár z Makra), které také svou službu odvedou, je De Buyer prostě kvalitativně výš. Nepřilnavá vrstva (kterou si musí každý vytvořit sám - nejprve "vypálením" pánve a poté pravidelným používáním) je u De Buyer mnohem odolnější než u levných značek.
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Těžká masivní a poctivá pánev, vypadá, že vydrží věčnost. Zatím jsem ji použil jen jednou, ale naprostá spokojenost.
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
zase kvalita
, zakoupeno v KULINA
Doporučuje produkt
Provedení umožnuje, aby pánev vydržela několik let, aniž by se poškrábal její nepřilnavý povrch. Čím bude starší, tím méně se bude jídlo připékat.
Pokud se něco připeče, při dalším vaření něčeho "omáčkovitějšího" se pánev zase sama vyčistí.
Na manipulaci je těžká, ale není to nic nezvladatelného.
, zakoupeno v KULINA
Zatim nevyzkouseno, je to darek