Ken Hom Wok z uhlíkové oceli řada Excellence 31 cm

Popis produktu

Parametry produktu

Materiál
ocelové
Průměr
31 cm
Poklice
ne

Parametry produktu

Materiál
ocelové
Průměr
31 cm
Poklice
ne

Popis produktu

Tuto tradiční čínskou wok pánev je před prvním použitím třeba správně připravit – v anglickém jazyce wok seasoning, tedy něco jako správně wok vypálit. Je to důležité, protože jen tak se začne vytvářet hnědá patina, která na pánvi následně vykouzlí přirozeně nepřilnavý povrch. Číňané říkají, že čím tmavší pánev, tím lepší kuchař.Pánev wok řady Excellence je navržena tak, aby vám umožnila rychlou, snadnou a zdravou přípravu oblíbených jídel asijské kuchyně. Nepřilnavý povlak na pánvi vytvoříte tzv. vypalováním (wok seasoning), kdy na pánvi postupně vznikne tmavohnědá patina.Jak správně vypálit stříbrnou (karbonovou) wok pánev – Ken Hom Excellence wok seasoningSyrovou pánev nejprve musíte zbavit chemického ochranného povlaku, kterým byla opatřena v továrně. Před jakýmkoliv použitím ji tedy nejprve vložte pod tekoucí horkou vodu na dobu cca 5minut, aby povlak povolil. Pak svůj nový wok pořádně vydrátkujte, doslova jej můžete vydřít drátěnkou s použitím mycího prostředku (3-4 minuty), a to jak zevnitř, tak také z venku. Zejména budete-li ji chtít používat na indukci věnujte velkou  pozornost i vnejšímu povrchu, speciálně dnu.Nakonec naplňte wok do cca poloviny vodou a přiveďte k varu. Následně vodu vylejte a pánev dobře osušte. Tím dostanete pryč zbytky chemické úpravy z výroby a pánev je připravena na patinování.Karbonový Ken Hom wok silně vymažte z vnitřní strany tukem, použijte slunečnicový nebo kukuřičný olej, olej podzemnice olejné či jiný olej na smažení (nikdy ale nepoužívejte olivový!), přebytečný tuk odsajte papírovou utěrkou.Pozvolna zahřívejte svou novou karbonovou pánev na plotýnce, dokud olej nezačne kouřit a přepalovat se. Pak sundejte ze zdroje tepla, nechte zchladnout a vytřete papírovou utěrkou. Proces zopakujte ještě 2-3x. (Na indukci mějte na plotýnce nastaveno 200°C.)Uvnitř pánve se začne dělat tmavá skvrna (hnědá až černá), která se postupně rozšiřuje, s pánví je potřeba otáčet, aby se udělala po celé  ploše. Tím je zahájen proces patinování, vytváření přirozeně nepřilnavého povrchu, který bude tmavnout, čím více budete svou wok pánev používat.Vytvořená patina zajišťuje, že se povrch pánve wok stane přirozeně nepřilnavým, rychleji se zahřeje a následně udržuje potřebnou vysokou teplotu. Používáním tvořící se patina chrání vaši pánev také před rzí. Nejprve musíte wok pořádně rozpalit, pak teprve přidejte olej, následně zeleninu, maso, nudle nebo cokoliv jiného, co chcete smažit, párkrát promíchejte a můžete servírovat... Pokud pánev správně vypálíte, stane se vaším nejoblíbenějším náčiním v kuchyni.Proveďte první mytí podle instrukcí na obalu a do sucha vytřete měkkou utěrkou. Po patinování myjte pouze ručně, pod horkou tekoucí vodou, nebo wok po každém vaření naplňte vodou, přiveďte k varu, vodu vylijte a wok vytřete do sucha. Při ručním mytí nepoužívejte mycí prostředky ani houbičku, pouze mycí kartáček, přichycené zbytky jídla nechejte odmočit. Čas od času potřete vnitřní povrch pánve olejem. Nikdy nemyjte v myčce nádobí, přišli byste o svou patinu!

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Produkt zatím nemá žádné recenze.