de Buyer ocelová Lyon 36 cm
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
- Lyon pánve z modré oceli francouzské značky De Buyer jsou nejoblíbenější pánví v oblasti profesionální gastronomie. Pánve si našly také cestu v domácí sféře vaření. Oblíbenými se staly pro jejich nenahraditelné vlastnosti, kterými jsou odolnost, možnost vaření a pečení s vlastností nepřilnavého povrchu, otočení masa nebo například promíchání zeleniny kovovými předměty bez možnosti zničení povrchu, zapékání v troubě do 200°C s variací použití na typech hořáků - plyn, elektrika, sklokeramika. Kód produktu: D-5020-36Průměr pánve: 36cmVnitřní průměr pánve: 27cmDélka pánve včetně rukojeti: 65,8cmVýška pánve: 6,2cmVáha pánve: 1,72kgSíla materiálu pánve: 1,5mm
- Typy hořáků: plyn, elektrika, sklokeramika
- Mytí v myčce na nádobí: NE
- Ocelové pánve Lyon:- profesionální pánev z modré oceli, výhodou je nízká váha pánve.- pánev je možné použít pro všechny typy varných desek mimo indukce. Ideální pro plynové hořáky.- výborná vodivost tepla, pánev se rychle nahřívá.- velikost pánve vybírejte dle velikosti hořáku. Velký hořák = velký průměr pánve.- ideální pro grilování nebo pečení. Časté používání pánve zajišťuje povrchu nepřilnavost.- tloušťka materiálu od 1mm do 1,5 mm v závislosti na velikosti pánve.- pánev zajišťuje dokonalé rozložení tepla. Tento velmi výrazný tvar, bez ostrých úhlů, umožňuje snadné vyjmutí pokrmu z pánve na talíř. Tvar pánve s vyššími okraji také zabrání vypadávání pokrmu například při prohazování zeleniny.- specifická rukojeť umožňuje lepší umístění palce při držení pánve, tím se pánev stává pohodlná při vaření.- délka rukojeti závisí na velikosti průměru pánve. Čím větší průměr pánve tím delší rukojeť, která se opírá o předloktí a umožňuje dokonalé držení pánve.- pánev neumísťujte do myčky na nádobí.- Ocelovou pánev po každém použití natřete tukem, např. stolním olejem.Vypálení pánve, jak na to?Pánev opláchněte pod teplou vodou a otřete do sucha. Na pánev nalejte cca 1cm oleje, postupně nechte zahřát cca 5 minut, olej se začne vařit a v době, kdy z oleje bude stoupat kouř je pánev vypálená. Olej vylejte, pánev nechte vychladnout a otřete utěrkou.
Je pánev vhodná na pečení v troubě nebo v konvektomatu?
Všechny pánve z oceli mohou být použity v troubě nebo konvektomatu. Pánve vybavené železnou rukojetí potaženou epoxidem však mohou být v troubě nebo v konvektomatu pouze 10 minut při maximálně teplotě 200 ° C, v případě vyšší teploty může vzniknout poškození epoxidové vrstvy na rukojeti.Co mohu vařit v pánvi?Ocelové pánve z modré oceli dokonale rozloží teplo a také rychle dosahuje vysokých teplot. To je důvod, proč jsou ocelové pánve ideální pro grilování a pečení (vaření masa, ryb, brambor, zeleniny...).
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.