de Buyer Ocelová Mineral B Element 32 cm
Doporučené nabídky (1)
Nejlevnější nabídky (8)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Ocelová pánev Mineral B Element PRO je vyrobena v jednoduchém designu a opatřena nýtovanou rukojetí z lité oceli s otvorem pro zavěšení. Francouzská společnost de Buyer, jež pánev vyrábí, je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny.
Řada pánví Mineral B Element je pro domácí použití ještě vylepšena o povrchovou úpravu na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné. Pánve Mineral B Element PRO lze používat na dopékání pokrmů v troubě bez časového omezení.
Pánve Mineral B Element PRO ve stručnosti:
- Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
- Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
- Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
- Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
- Ekologické a recyklovatelné.
- Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
- Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
- Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
- Vynikající tepelná vodivost.
- Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.
Maillardova reakce:
Když se pánev rozpálí na více než 140 °C, tak se připravované pokrmy následkem zkaramelizování přírodních šťáv velmi rychle zatáhnou na povrchu. Vytvoří se krusta zabraňující vysušení pokrmu uvnitř. Výsledkem je na povrchu opečený a křupavý pokrm s jemným a vláčným středem. Perfektní na opékání masa, přípravu křupavých palačinek nebo chutných omelet.
Jak správně používat pánve Mineral B Element:
- Před prvním použitím: pánev vypláchněte vařící vodou a dobře osušte. Nalijte do pánve olej do výšky cca 1 mm a zahřívejte asi 5 minut. Olej vylijte a pánev vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Čím častěji budete pánev používat, tím lepší budou výsledky při vaření. Čím černější bude vnitřní povrch, tím lepší nepřilnavé vlastnosti bude mít. Pánev nemyjte v myčce na nádobí, ztratí tím své nepřilnavé vlastnosti a bude korodovat.
- Postup při vaření: pánev s trochou oleje zahřejte. Až bude dostatečně rozpálená, opečte pokrm zprudka z obou stran. Ztlumte teplotu a dopékejte dle potřeby.
- Péče po použití: Odstraňte zbytky jídel a opláchněte pánev vařící vodou. Následně ihned otřete utěrkou, aby si pánev zachovala své vlastnosti a předešli jste vzniku rzi.
- Čištění a údržba: použijte hrubou mořskou sůl (bez vody), kterou vložíte do pánve a 1,5 min zahřívejte na vysoký stupeň. Následně vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Hrubá mořská sůl odstraní připečené zbytky a nežádoucí pachy. Následně potřete olejem a uskladněte na suchém místě.
POZOR! Nikdy nenechávejte pánev odmočit. Když se pokrm připálí, vydrhněte pánev hrubou houbičkou. Nemyjte v myčce na nádobí!
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v KULINA
Rozhodně dobrá investice, kvalitní provedení, jednoduchá na údržbu - doporučuji si před prvním použitím přečíst návod. Je to úplně nový rozměr smažení.
, zakoupeno v KULINA
- výborná pánev
, zakoupeno v KULINA
- kvalitní těžká ocelová pánev
- luxusní vzhled
- kvalitní zpracování
, zakoupeno v EuroKing
- jedna z mála pánví, které jsou opravu zdravotně nezávadné - skládá se pouze z železa (99%) a uhlíku (1%)
- má poměrně dobrou nepřilnavost, když se zajede, postupně se zlepšuje - když občas mícháte, tak se vám nepřilepí ani maso, narozdíl např. od nerezu
- výborné na vysokoteplotní smažení - stir fry, steaky
- dostatečně velká
- musíte o ni pečovat - nedá se mýt saponátem, pouze vodou, osušit pouze ubrouskem, ale s tím se počítá, jde o litinu
- když ji nevysušíte, začne reznout, ale to je přirozené pro litinu
- není dokonale nepřilnavá, jako teflonová pánev, ale je na tom mnohem lépe jak smalt, nerez a další "zdravé" povrchy
- pro některé těžká - necháváme ji na plotně a neuklízíme ji
- musí se zajet a udržovat lehce mastná - někomu může vadit, že nikdy není úplně čistá
pánev určitě doporučuji, jsme s ní spokojeni, pro naše potřeby ideální, ale asi není pro každého
, zakoupeno v ChefShop
Železná pánev je oproti hliníkovým rychle a dobře rozehřátá a úprava potravin je rychlá a správná.
, zakoupeno v KULINA
- Pánev funguje skvěle
, zakoupeno v KULINA
- kvalitní produkt
kvalitní produkt