Poradna Pánve


Autor: | Vloženo: 30.09.2014 000 08:37 | Témata: Poradna Pánve

Dotaz

Dobrý den, na co si dát pozor při výběru pánve? Děkuji.

  • 30. září 2014 - Oficiální zástupce obchodu LevneELEKTRO.CZ

    Dobrý den,

    při výběru pánve je třeba nejprve zvážit, zda požadujete pánev na indukci či nikoliv.
    Nákup indukční pánve je vždy jistota, protože ji můžete používat na všech typech sporáků nebo varných desek. Pokud si však vyberete "neindukční" pánev, nebude při pořízení nové indukční desky fungovat.

    Dalším aspektem pro výběr pánve je vnitřní povrch. Na výběr máte nerezový, keramický teflonový a další podobné nepřilnavé povrchy. Keramický povrch je vhodný pro smažení pokrmů "do křupava" a je odolnější proti poškrábání. Ostatní nepřilnavé povrchy mají oproti keramice vyšší nepřilnavost, snadněji se čistí a také mají delší trvanlivost nepřilnavých vlastností.

    V sortimentu pánví naleznete klasické pánve, Wok pánve, palačinkové, lívančníky, grilovací nebo např. "sauce" pánve. Záleží tedy na Vás, jakou pánev právě požadujete.

    Některé pánve jsou dodávány bez poklice. Je určitě vhodné si tedy ověřit, zda pánev již poklici má nebo zda je možné ji doobjednat.

    V neposlední řadě nezapomeňte na výběr velikosti. V nabídce jsou pánve s průměrem od 20 cm až do 32 cm. U pánví je vždy uváděn průměr horního okraje (nikoliv průměr dna).

    Přeji krásný den.

    S pozdravem

    Aneta F I L A Ř O V Á
    vedoucí manažer prodeje
    levneelektro.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Silvia Palkovičová

    Silvia Palkovičová

    30. září 2014

    Dobrý den,

    rozhodující u výběru pánve je na co má být konkrétně určena.

    Univerzální pánev bohužel neexistuje. Všeobecně platí, že pánve s jakýmkoliv nepřilnavým povrchem jsou vhodné na přípravu jemných potravin při nižší teplotě, nejsou tak vhodné na maso, kde je potřeba opékat opravdu zprudka. Přehřívání nepřilnavý povrch velmi rychle ničí.

    Na maso jsou vhodné pánve celonerezové, litinové, a naprosto nejlepší vlastnosti na přípravu steaků mají pánve ocelové.

    Další důležitý faktor je síla materiálu a s ní spojená i hmotnost pánve - kvalitní pánev může mít buď tzv. sendvičové dno, nebo je vyrobena celá ze silného, případně vrstveného materiálu. Lépe rozvádí teplo a odolává teplotním změnám.
    Platí tedy, že lehké pánve nejsou ideální, dá se předpokládat, že se velmi rychle zdeformují.

    V případě dalších dotazů jsem Vám k dispozici.

    S pozdravem
    Silvia Palkovičová
    kulina.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.